Gemeentebelangen wil extra tijd voor gebruikers van De Keet in Delfgauw

Tijdens de laatste besluitvormende gemeenteraadvergadering voor het reces van donderdag 2 juli 2015 heeft fractievoorzitter Ina Mantjes namens Gemeentebelangen bij de behandeling van de Uitvoeringsplan maatschappelijk vastgoed 2015 een amendement ingediend. Dit naar aanleiding van de inspraak van Peter Tak, voorzitter van Scouting Hedera in Delfgauw in de raad van 26 juni jl.

In het genoemde Uitvoeringsplan was opgenomen dat de huidige gebruikers van De Keet ergens anders onder zouden worden gebracht, terwijl de verschillende welzijnsactiviteiten op kernniveau gebruik maken van De Keet. Peter Tak vroeg om 6 maanden uitstel van besluitvorming om met de overige gebruikers van De Keet de mogelijkheid te kunnen onderzoeken om een beheersstichting op te gaan richten, om het strategisch gelegen gebouw ‘om niet’ over te kunnen gaan nemen van de gemeente.

Door het breed gesteunde en aangenomen amendement van Gemeentebelangen, mede ingediend door o.a. de LPN, krijgt Peter Tak de door hem gevraagde 6 maanden om de mogelijkheden te onderzoeken om De Keet te behouden voor zijn huidige doel. De fractie van Gemeentebelangen wenst de heer Tak en de overige gebruikers van De Keet veel succes en natuurlijk zijn we erg benieuwd naar de uitkomst, aldus Ina Mantjes.