Van Haagen; “het moet weer écht over de eigen inwoners gaan”

Peter van Haagen en Bernard Minderhoud

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en Gemeentebelangen Pijnacker- Nootdorp heeft er veel zin in. Een aantal jaar al een begrip in onze gemeente als échte lokale partij, door en voor inwoners. De kandidatenlijst is een mooie mix geworden van ervaren en nieuwe kandidaten verdeeld over alle kernen. Op plek twee een opvallende naam, voormalig wethouder en fractievoorzitter van de VVD, Peter van Haagen.

Minderhoud geeft aan hoe dat komt; “Van Haagen is meer dan 20 jaar actief geweest binnen de lokale politiek. Na zijn vertrek in 2015, is hij dit nog altijd op de voet blijven volgen. Van Haagen is een gedreven politicus die niet alleen lokaal zeer betrokken is maar ook echt verstand van zaken heef. De periode dat we samen hebben gewerkt in het College beviel ons beide goed. En we hebben altijd contact gehouden.”

Van Haagen; “Meerdere partijen hebben mij afgelopen jaar gepolst of ik interesse had in een verkiesbare plaats op hun lijst. Ook Bernard benaderde mij om toch eens na te denken over een terugkeer in de politiek. Al met al zette het mij aan het denken en de rest is geschiedenis, zoals men dat zo mooi zegt”, vertelt Van Haagen. Je zou verwachten dat hij zich dan zou aansluiten bij zijn oude partij de VVD, maar Van Haagen koos voor juist voor Gemeentebelangen als partij. “Om allerlei redenen voelde ik mij niet meer thuis bij de VVD. Als ik de politiek weer zou ingaan, stond het voor mij vast dat het dan een échte lokale partij moest zijn. Zonder druk van landelijke partijstandpunten staat het belang van de eigen inwoners en ondernemers altijd voorop. Gemeentebelangen past het beste bij mij.”, aldus een uitgesproken Van Haagen.

Minderhoud en Van Haagen zijn het eens over de speerpunten voor de komende vier jaar. “Een financieel gezonde gemeente is de basis en de Gemeenteraad moet er voor de eigen inwoner zijn. Verduurzamen kan alleen maar als het voor iedereen betaalbaar is. Houd op mensen en ondernemers lastig te vallen met allerlei regeltjes en bureaucratie. In de regio staat het belang van de eigen gemeente voorop”, zeggen de twee in koor. Minderhoud wil nog wel wat kwijt, “wij gaan de jongeren een échte stem geven maar lees meer daarover en over wat wij willen voor het woonprogramma ons verkiezingsprogramma op www.gbpn.nl ”.

Van Haagen wil weer vuurwerk in de raadszaal brengen; “het debat en de humor moeten terug. Het was de afgelopen vier jaar ontzettend saai, niet in de laatste plaats door alle dichtgetimmerde afspraken die in de achterkamertjes werden gemaakt. Je zag dat met name Gemeentebelangen er vaak voor pleite om het echte debat te voeren maar tevergeefs.  De Gemeenteraad controleert het College en mag dus geen verlengstuk zijn.  Weg met die voorgekookte voorstellen en het alleen maar ja-knikken!”, roepen Van Haagen en Minderhoud samen in koor en strijdbaar.

Met een sterk verkiezingsprogramma en een goede kandidatenlijst, opgebouwd uit kwaliteit in plaats van kwantiteit, is Gemeentebelangen helemaal klaar voor de komende raadsperiode.