Speeltuin Delfgauw vormt gevaar voor gebruikers

Vervuilde grond Saaymans Vaderplein

DELFGAUW – Bij Gemeentebelangen konden wij onze oren niet geloven toen een inwoner aangaf niet gehoord te worden door de gemeente omtrent een urgent euvel waarbij de gezondheid van de inwoners in gevaar is. Een speeltuin die dagelijks door tientallen kinderen wordt gebruikt, schijnt een gevaar te vormen voor de gezondheid van zijn gebruikers. Een vervuilde grond en een rubberen mat die kankerverwekkende stoffen bevatten. Bevestigd door zowel de gemeente als een bezorgde bewoner. Fractielid Ina Mantjes stelt kritische vragen aan het college.

Volgens bezorgde bewoners is het Saaymans Vaderplein al langere tijd het onderwerp van gesprek. Meerdere bewoners hebben contact gezocht met de gemeente om hun zorgen te uiten. Zonder resultaat. De rubberen ondergrond in de speeltuin is al langere tijd defect. Het gevaar zit hem in de onderlaag onder de toplaag en doet zich voornamelijk voor wanneer de zon schijnt. Door de warmte komen er kankerverwekkende stoffen vrij. Daarbij lopen de schadelijke stoffen bij regenval het grondwater in. Repareren heeft geen zin meer. Het is tijd om te vervangen. Maar dan wel pas in 2025 als het aan de gemeente ligt.

Ze willen de mat pas vervangen als de levensduur verlopen is, in 2025. Het is een gotspe. De veiligheid en gezondheid van kinderen en volwassen inwoners zetten ze zo willens en wetens op het spel, aldus Ina Mantjes. 

Bron: AD

De rubberen mat bij de speeltuin is op en vervanging is de enige juiste oplossing. Vasthouden aan een levensduur die duurt tot 2025 is in de ogen van Gemeentebelangen dan ook geen optie. Er wordt gespeeld met de gezondheid van onze inwoners en dat gaat ons veel te ver. De gemeente heeft aangegeven dat zij voor de zomer met de speeltuin aan de haal gaan. Of dit nu een reparatie betreft of volledige vervanging ervan is nog onduidelijk. Gemeentebelangen is blij dat dit punt nu prioriteit heeft gekregen. Alleen had het dit al moeten krijgen zonder de inbreng van oud-fractievoorzitter Ina Mantjes.

Steeds vaker zoeken inwoners van Pijnacker-Nootdorp de partij van Fractievoorzitter Bernard Minderhoud op. Zij het tijdens het boodschappen doen of in mails waaruit soms de wanhoop blijkt. De gemeente laat hun mails onbeantwoord of sturen standaard antwoorden die kant nog wal raken. Gemeentebelangen doet zijn naam eer aan en zorgt dat er aandacht uitgaat naar deze noodkreten. Zo ook deze noodkreet waar een inwoner al jarenlang bezig is om een gevaarlijke situatie te laten verhelpen.

Echt in het belang van de gemeente

Als Gemeentebelangen vinden wij het belangrijk dat inwoners gehoord worden. Als partij zijn wij er dan ook écht voor de inwoners van onze mooie gemeente. Heb jij het gevoel dat jij niet wordt gehoord en denk jij dat de fractie van Gemeentebelangen jou kan helpen bij welke kwestie dan ook? Neem dan contact met ons op via info@gbpn.nl of maak gebruik van ons contactformulier.

Interessante links:
Artikel AD: https://www.ad.nl/delft/vervuilde-grond-onder-speeltuin-die-kinderen-ademen-gewoon-kankerverwekkende-stoffen-in~acbb2b6c/
Artikel PN-Actueel: https://pijnacker-nootdorp-actueel.nl/weer-gat-in-ondergrond-speelterreintje/